Na 80, 90 Word de belangrijkste kracht van Smart Home Consumption

- Jan 30, 2019-

"In een weekend zeg ik gewoon 'films kijken', de tv gaat automatisch open, de gordijnen sluiten langzaam en de binnenverlichting zal zich automatisch aanpassen aan een geschikte helderheid. 'Once upon a time, was dit de verlegenheid van veel jonge mensen voor het toekomstige leven. Met de opkomst van slimme huizen is dergelijke onhandigheid geleidelijk realiteit geworden. Op dit moment nemen smart home-producten toe. Van de originele lampen, stopcontacten en camera's zijn meer nieuwe producten zoals robots, controllers en sensoren afgeleid. De "China Smart Home Market 2013-diepgaande enquête en onderzoek naar beleggingsmogelijkheden voor investeerders", uitgebracht door Sansheng Consulting, schat dat de wereldwijde slimme thuismarkt dit jaar US $ 71 miljard zal bereiken.

Vereenvoudig het leven door technologie

微信图片_20190130211616

Gedreven door netwerk en intelligentie, hebben mensen nieuwe eisen gesteld in hun leven thuis. Tegenwoordig willen mensen meer dan alleen een comfortabele thuisomgeving, maar ze moeten ook technologie gebruiken om hun leven te vereenvoudigen, om meer tijd te besparen en de kwaliteit van leven te verbeteren.


Een paar dagen geleden bezocht de verslaggever Kunming Desheng Home, Suning Appliance en Xiaomi Home. Op dit moment zijn er twee hoofdtypen slimme woningen op de markt. Een daarvan is om meubels te bedienen via mobiele apps, en de andere is om meubels te bedienen via spraakwizards. De meer gebruikelijke soorten meubels omvatten voornamelijk intelligente verlichting, elektrische afstandsbediening en timingregeling, elektrische gordijnen, slimme luidsprekers, high-definition video-uitwisselingssysteem, beveiligingsalarm, toegangscontrolevingerafdruksysteem enzovoort.


Qua prijs zijn dezelfde functie, de producten van verschillende fabrikanten en verschillende technologieën heel verschillend. De verkoper introduceerde dat een huis van bijna 100 vierkante meter, als je gewoon de Tmall Elf gebruikt om de lichten te bedienen, Yuba, stopcontacten, tv, gordijnen, de prijs is meer dan 10.000 yuan. Als u videobewaking, mobiele universele afstandsbediening, intelligente detectie van meerdere gaslekken, inbraakalarmen en andere functies toevoegt, kost de prijs tienduizenden dollars.


Het publiek prees de slimme koelkast


Naast een complete set van slimme huissystemen zijn er ook veel slimme thuisproducten op de markt.


Baidu, Xiaomi, Tencent, Amazon, enz. Hebben bijvoorbeeld slimme luidsprekers gelanceerd, deze luidsprekers zijn slechts een paar honderd dollar. Wanneer u het gebruikt, hoeft u alleen maar te "praten" met de spreker, u kunt de weersomstandigheden, realtime verkeersomstandigheden, actueel nieuws, slimme alarmen, alarmen, memo, herinneringen voor conferenties of zingen, verhalen vertellen kennen.


Canalys, 's werelds top tien analisten, hebben onlangs het eerste kwartaal van het wereldwijde rapport van smart speaker-zendingen wereldwijd vrijgegeven. Het rapport laat zien dat de schaal van de intelligente spraakmarkt in China dramatisch is toegenomen en daarmee de op één na grootste markt voor intelligente spraakconsumenten is geworden na de Verenigde Staten.


De heer Zhang kocht onlangs een slimme koelkast en prees hem na gebruik. Hij stelde voor dat zolang de koelkast aan de mobiele telefoon is gebonden, de koelkast op afstand kan worden bediend via de mobiele telefoon. De gebruiker kan via de camera in de koelruimte op afstand de toestand van het voedsel in de koelkast controleren en de temperatuur op tijd aanpassen. De koelkast beveelt ook recepten aan voor gebruikers op basis van opgeslagen ingrediënten en biedt bijbehorende instructievideo's. Consumenten kunnen ook video's bekijken en naar muziek luisteren via de TFT-spiegel op het oppervlak van de koelkast. De verslaggever bezocht en vond dat dergelijke koelkasten in prijs variëren van 3000 yuan tot bijna 10.000 yuan, afhankelijk van functie, capaciteit en merk. Onder hen zijn producten onder 5.000 yuan erg geliefd bij veel jonge consumenten.


Positieve lay-out van grote fabrikanten


Volgens insiders van de industrie, verscheen het concept van 'smart home' voor het eerst in de Verenigde Staten in de jaren tachtig. Dit concept werd meer dan 10 jaar geleden in China geïntroduceerd, maar slimme huizen worden pas vier of vijf jaar in China gebruikt.


Tegenwoordig is de woninginrichtingsindustrie het tijdperk van 'eerste generatie thuis' en 'functionele woning' overgestoken en gaat het tijdperk van 'smart home' in. De heer Li, die vier jaar werkervaring heeft in de traditionele thuissector, zei dat de opkomst van slimme woningen inderdaad tegemoet kan komen aan de behoeften van veel mensen. Het is mooi en stijlvol, en het is gemakkelijk en snel te bedienen. Veel jaren tachtig en negentig werden de belangrijkste verbruiksbron. Deze groep mensen is in staat om nieuwe dingen te accepteren. Ze willen genieten van een comfortabel leven, maar ze zijn druk en te lui om het zelf te doen. Dit ontsteekt gewoon de "luie economie" en ook de intelligentie. Het huis biedt veel ruimte voor ontwikkeling.


Door de huidige hausse in slimme huizen in China is de marktstructuur bovendien niet bepaald en zijn grote fabrikanten actief bezig. Volgens de statistieken wordt China's slimme thuismarkt momenteel geleid door internetgigant BAT. Lenovo, Jingdong, Xiaomi en Meizu worden op de voet gevolgd. Haier, Midea, Gree, Hisense en TCL zijn achtereenvolgens op de markt gekomen. Telecom, mobiel, omroep en andere operatoren willen ook een aandeel nemen. Verschillende merken en verschillende smart home-producten zijn voortdurend in opkomst, en de verbeeldingskracht van mensen van slim leven wordt gerealiseerd vanuit alle aspecten van het leven.


Een paar:De gids van de moderne houten tafel van het restaurant met lederen zitbanken Volgende:Meubels Retro Pub Houten eettafel Meubels