China doneert medische benodigdheden om COVID-19 te bestrijden in Zuid-Soedan

- Jun 18, 2020-

JUBA, 11 juni (Xinhua) - De Chinese regering op donderdag medische benodigdheden geleverd aan Zuid-Soedan om het Oost-Afrikaanse land te helpen de COVID-19 pandemie aan te pakken.

NEW

De medische hulp omvatte 5.000 beschermende pakken, 15.000 gezichtsmaskers, 100, 000 chirurgische maskers, 5.000 beschermende brillen, 5.000 handschoenen en 834 pakketten diagnostische kits.

Hua Ning, Chinese ambassadeur in Zuid-Soedan zei Peking de slag van Zuid-Soedan tegen COVID-19 zal blijven steunen.

"Deze recentste schenking toont de verplichting van de Chinese overheid en van mensen aan het steunen van de inspanningen van Afrikaanse landen om COVID-19 te bevatten," bovengenoemde Hua.

NEW (1)

"Met gezamenlijke inspanningen van de internationale gemeenschap en de regering van Zuid-Soedan, zouden we in staat zijn om een wereldwijd gezondheidssysteem voor iedereen op te bouwen," zei de Chinese gezant.

Mayen Dut Wol, ondersecretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Soedan, waardeerde China voor het feit dat hij in de uitdagende tijden van de COVID-19-pandemie bij Zuid-Soedan stond.

"De regering en de bevolking van Zuid-Soedan zijn blij voor het Chinese volk en de regering, omdat ze hebben gestaan met ons in alle moeilijkheden. We zullen deze donatie registreren als een van de verworvenheden van onze relaties," zei Wol.

De Jack Ma Foundation en Alibaba Foundation hadden eerder drie partijen anti-coronavirus leveringen geleverd aan het Oost-Afrikaanse land.
 


Een paar:No Volgende:Het zoeken naar een vaccin kan twee jaar duren