China's maskerproductie te midden van COVID-19 wijst op een sterk productievermogen

- May 28, 2020-

China exporteerde 3. 86 miljard maskers tussen maart 1 en april 4 en het cijfer groeide tot 23. 94 miljard in de komende 26 dagen. In slechts twee maanden tijd werden in totaal 27. 8 miljard maskers vanuit China naar overzeese bestemmingen verzonden, ongeveer 3 keer meer dan de maskers die het afgelopen jaar zijn geëxporteerd.

1

Afgezien van BYD zijn vele andere Chinese fabrikanten, waaronder autofabrikant GAC Group, joint venture-autofabrikant SAIC-GM-Wuling, huishoudapparatuurgigant Gree Electric en kledingproducent Youngor allemaal de pilaren geworden die de Chinese maskerproductie ondersteunen.

"De snelle overgang van zoveel bedrijven, die voorheen niet in de branche zaten, wees op de sterke productiecapaciteit van China", zegt Zeng Qinghong, bestuursvoorzitter van de GAC-groep. De rijke ervaringen van de Chinese maakindustrie in technologie, management, kwaliteitscontrole en supply chain management, evenals de voldoende talentreserve en brede fabrieken hebben allemaal een solide basis gelegd voor de productie van maskers, voegde hij eraan toe.

Fan Weijian, een ingenieur van de GAC Group, deelde zijn persoonlijke ervaringen in de industriële transitie. Toen hij en zijn collega's de eerste maskerproductiemachine monteerden, de lastechnologie van maskers' oorbanden werden onverwacht een grote uitdaging, die zelfs de hele productielijn stopte, omdat de laskop altijd aan de maskers bleef plakken.

Er was niemand die begeleiding bood, maar ze zochten een uitweg uit hun eigen ervaringen. Ze richtten een speciale werkgroep op om het probleem aan te pakken en experimenteerden met een uiterst nauwkeurige, digitaal gestuurde werktuigmachine. Na vier dagen van zware inspanningen vonden ze de perfecte oplossing en braken ze door.

2

De industriële ketens van China zijn nauw met elkaar verbonden en het land heeft een compleet productiesysteem. Dat is een consensus die is bereikt door veel bedrijven die hun productie hebben verschoven naar maskers om op de epidemie te reageren.

De maskers zijn klein, maar hun productie vereist gezamenlijke inspanningen van een gecompliceerde industriële keten van chemicaliën, textiel, materialen, machines, metallurgie, elektronica en andere basisindustrieën. Het vraagt ​​ook om technieken zoals materiaalverwerking, machinebouw, elektronisch beheer en ultrasoon lassen. Het zou onmogelijk zijn geweest om de producten te vervaardigen als een schakel in deze ketting faalde.

Met 41 industriële divisies, 207 groepen en 666 product- en serviceklassen heeft China een onafhankelijk en compleet modern industrieel systeem ontwikkeld. Het is het enige land ter wereld dat alle vakjes van de industriële categorie onder&# 39 van de Verenigde Naties aanvinkt; industriële classificatiestandaard.

Alle materialen voor maskers en reserveonderdelen voor maskermachines konden in korte tijd in China worden geproduceerd en gekocht toen de wereldwijde logistiek door de epidemie werd verstoord.

Het complete systeem legde niet alleen een solide basis voor de uitbreiding van de maskerproductie, maar leverde ook een enorme bijdrage aan de wereldwijde strijd tegen de epidemie. Tot dusver heeft China medische en materiële hulp geboden aan 127 landen en 4 internationale organisaties.

"Bestellingen die nu zijn geplaatst, worden in oktober verzonden en we hebben onze producten naar vele landen geëxporteerd", zegt Jiao Na, vice-algemeen directeur van de overzeese verkoopafdeling van San Qi Medical in Rizhao, de provincie Shandong in het oosten van China. Volgens haar zijn de lampen van de werkplaatsen sinds eind januari van dit jaar niet uit geweest en heeft de fabriek in totaal 300 miljoen maskers geproduceerd.

San Qi Medical vocht niet alleen tegen de epidemie. Om het bedrijf te helpen de productie te herstellen en uit te breiden, richtte de gemeentelijke overheid van Rizhao een speciale werkgroep op die bij de onderneming was gestationeerd, samen met twee speciale functionarissen die door relevante afdelingen waren uitgezonden, om hulp te bieden en de industriële keten glad te strijken. De dagelijkse productie van het bedrijf steeg al snel tot 3. 5 miljoen stuks, vijf- tot zesvoudig dan normaal.

Overheidsdiensten op alle niveaus en alle industrieën in het hele land hebben bij de eerste gelegenheid deelgenomen aan de strijd tegen de epidemie om de productie van maskers te verzekeren. "Ons land heeft de institutionele voordelen om middelen te concentreren om grote ondernemingen te verwezenlijken, en daarom hebben we zulke prestaties geleverd", zegt Sun Zhicheng, lid van de materiaalvoorzieningsgroep van de CPC Central Committee-leidende groep voor het epidemische responswerk, en adjunct-directeur -generaal van het Bureau voor sociale ontwikkeling, de nationale commissie voor ontwikkeling en hervorming.

3

Een paar:Chinese experts delen COVID-19-responservaring met Oeganda, Zuid-Soedan Volgende:Chinees bedrijf helpt Zuid-Afrikaanse maskermaker de productie te stimuleren