Chinese experts delen COVID-19-responservaring met Oeganda, Zuid-Soedan

- May 19, 2020-

Chinese medische experts deelden hun ervaring met het reageren op de COVID-19-pandemie met hun collega's in Oeganda en Zuid-Soedan.

KAMPALA, mei 17 (Xinhua) - Chinese medische experts deelden vrijdag hun ervaring met het reageren op de COVID-19-pandemie met hun collega's in Oeganda en Zuid-Soedan.

Tijdens de opening van de via Webinar gehouden bijeenkomst zei Aeneas Chuma, UNAIDS Regional Director voor Oost- en Zuidelijk Afrika, dat de wereld voor een van de grootste uitdagingen staat die niet alleen de gezondheidssector treft, maar de wereld mogelijk ook door velen kan terugdringen. jaar.

GG quot; Het leven zal niet meer hetzelfde zijn, aangezien alle bewijzen tot nu toe suggereren dat het virus hier is om te blijven totdat we de immuniteit van de kudde bereiken of een vaccin vinden," Zei Chuma.

Hij zei dat de epidemie geen grenzen kent en dat er daarom wereldwijde solidariteit nodig is om deze te bestrijden.

GG quot; Meer dan ooit is het belangrijk om samen te staan ​​en elkaar op alle niveaus hulp te bieden. We moeten waar mogelijk vriendelijkheid, mededogen en empathie tonen, citaat GG; hij zei dat er gevallen zijn van wereldwijde solidariteit waarbij landen medicijnen, expertise en personeel hebben verstrekt om de gezondheidsdiensten te ondersteunen.

Chuma roemde de steun van Jack Ma en de Alibaba Foundation aan veel Afrikaanse landen om de ziekte in te dammen. Jack Ma stuurde verschillende medische voorraden naar Afrika om de pandemie te helpen bestrijden.

Anthony Garang, waarnemend voorzitter van Zuid-Sudan Doctors' Union beschreef de bijeenkomst als een unieke kans om te leren van hun Chinese tegenhangers die aan de frontlijn van COVID-19 in Wuhan zaten.

GG quot; We hopen dat er tijdens en na de COVID-19-pandemie meer GG-quota's zullen verschijnen," Zei Garang.

Richard Idro, president van de Uganda Medical Association, zei dat de bijeenkomst belangrijk was om vanuit China te leren hoe de COVID-19-pandemie moest worden aangepakt.

Wu Zunyou, hoofdepidemioloog van het China Center for Disease Control and Prevention (China CDC), vertelde tijdens de bijeenkomst dat China strikte maatregelen heeft genomen om de verspreiding van de ziekte te stoppen.

1 (1)


Een paar:Chinees leger levert meer medische benodigdheden om Laos te helpen vechten tegen COVID-19 Volgende:China's maskerproductie te midden van COVID-19 wijst op een sterk productievermogen