Van Quantity to Smart Change, 2019 Smart Home Jungle Law

- Jan 08, 2019-

De traditionele industriële gigant Bosch ging aan het einde van het jaar de slimme sluis in en behandelde het als een strategische onderneming. We zagen ook dat IT-bedrijven zoals Hikvision, Huawei en Lenovo zijn begonnen met het gebruik van producten op platformniveau. We hebben ook gezien dat quasi-eenhoorns zoals graffiti, BroadLink en Oribo golven maken. Ten slotte heeft de ervaren elektrische gigant Hongyan zijn zakelijke focus ook verlegd naar slimme woningen, waarbij hij een volledig smart systeem heeft gecreëerd met slimme panelen als kern.

h550w330-5c33385388eec

Het kapitaal is sterk en het bestuur helpt

Het slimme huis in 2018 is nog steeds in wezen een kwantitatieve verandering in traditionele industrieën zoals thuis, bouwmaterialen en verlichting. Hoewel er geen tekort aan kapitaal is, is de promotie van het handelsvolume van de hele sector voornamelijk gebaseerd op traditionele reuzen. Wij geloven dat in 2019 de smart home-industrie een grote hoeveelheid kapitaal zal hebben om binnen te komen, de industrie heeft een splitsing ondergaan, het aantal startups is gestegen en de velden en modellen zijn verder onderverdeeld. Dit is vanuit het perspectief van VC.

Anderzijds zal het quasi-eenhoornbedrijf, dat werd opgericht in 2017 en 2018, het eerste keerpunt in 2019 inluiden. Na een periode van geldverbranding, het moment om hun geld te testen en de financiering voort te zetten. Voor bedrijven met een langere geschiedenis zal de PE-markt warm worden vanwege de hete markt in de VC-markt. Uiteindelijk zullen er meer slimme aandelen voor het thuisconcept uitkomen.

Met de hervorming van de raad voor wetenschap en technologie van dit jaar zullen slimme huizen een van de populairste investeringsdoelen worden als een combinatie van hardware, AI, big data, nieuwe winkels en andere commerciële waardegebieden. Tegelijkertijd zal ook de zeepbeltrend van de industrie verschijnen.

Verbetering systeemconcept, sterke intelligentie neemt toe

Het moet gezegd worden dat het slimme huis in 2018 nog steeds de markt is voor afzonderlijke producten. Hoewel het intelligente systeem ook erg populair is, is de basissituatie "interne hitte en kou buiten". Integendeel, slimme luidsprekers, slimme sloten, slimme camera's, slimme stopcontacten, slimme veegmachines, slimme verlichting en andere items braken uit.

Vooral slimme sloten: volgens gezaghebbend onderzoek was het aantal slimme sloten in 2018 groter dan 3.000 en het aantal fabrieken heeft de 1.000 overschreden. De jaarlijkse zendingen verdubbelen die van 2017 en overtreffen 13 miljoen sets. Het totale bedrag is niet de focus en de groeisnelheid is de sleutel. In 2019 is het onmetelijk voor slimme sloten.

Wij zijn echter van mening dat dergelijke items als slimme sloten in volume zullen toenemen tot een kwalitatieve verandering in 2019, aangezien het verkoopvolume exponentieel stijgt. Om precies te zijn, het is 'slimme verandering'. Om "smart change" te bereiken, kunnen slimme sloten systeemconcepten niet afwijzen. Alleen door integratie in het systeem kunnen slimme sloten worden omgevormd van eenvoudige toegangsdeurautomatisering tot echt smart home.

Slimme sloten zijn slechts een geval. De meeste van de huidige slimme producten bevinden zich nog steeds op het niveau van domotica. De zogenaamde AI en big data zijn nog niet geïmplanteerd of functioneren niet. Wat we nodig hebben, is geen slimme vergrendeling, maar een systeem dat de eigenaar automatisch de deur laat openen zonder contact, terwijl de binnenverlichting, temperatuur en muziek worden aangepast aan een persoonlijke modus.

Wanneer er voldoende slimme apparaten in het huis van de gebruiker zijn, zal het systeem een noodzaak worden. Maar het probleem is nu dat er veel problemen zijn met het intelligente systeem dat bestaat uit open-loop DIY-producten voor één product. De meest voor de hand liggende hiervan is de "individuele politiek" van het besturingsplatform: Apple heeft Homekit, Samsung heeft Samsung Zhijia, Xiaomi heeft Mijia, Alibaba heeft Aliyun IoT, Huawei heeft HiLink, Haier heeft U +, Midea heeft M-Smart, Gree heeft Gree-Smart ...

Zelfs als alle slimme producten in het huis van de gebruiker een bepaald platform ondersteunen, is het nog steeds een soort van lichte intelligentie. In 2019 geloven we dat echte diepte-intelligentie op maat wordt gepopulariseerd. Zodra het bewustzijn van gebruikers van slimme woningen volwassener is, kan lichte intelligentie niet langer aan hun behoeften voldoen. Ten tweede is de industriesector van intelligente systemen gedetailleerder en zijn de oplossingen rijper. Ten derde worden softwareverkopers, integrators en apparatuurleveranciers ingezet. Het modelhuis prikkelt het concept van diepe intelligentie.

Offline kanalen versterkt, nieuwe uitbraken van winkels

Een andere trend is dat de offline kanalen van de smart home-industrie in 2019 nog belangrijker worden. Uit interviews met een aantal slimme thuisbedrijven is gebleken dat de meeste slimme huismerken de bouw van offline kanalen versnellen. Een andere interpretatie van deze trend is dat de oriëntatie van het B-uiteinde begint te verschuiven naar de oriëntatie van het C-uiteinde.

Als slimme huizen echt opgewaardeerd willen worden naar nationale consumptie, is het de ultieme doel om naar de C-kant te gaan. Het B-einde is slechts een doorbraak in de landing. Het is in wezen een brancheoverschrijdende samenwerking: u kunt smart home voor mij installeren en ik kan mijn klanten beter opladen. Alleen het C-einde is erg populair en slimme huizen kunnen reguliere consumptie worden.

Daarom voorspellen we dat in 2019 de C-end-markt tot op zekere hoogte moet uitbarsten. Als het C-einde niet uitbreekt, zal de slimme thuismarkt en productiecapaciteit van miljarden dollars niet worden onderschreden. Gewoon vertrouwen op de B-kant bestellingen, zoals de groeiende vastgoedsector, slimme huizen kunnen niet zo'n grote hoeveelheid dragen. Bovendien is productdifferentiatie in de marktgerichte B-end niet evident. Alleen door te pushen naar de C-end markt kunnen we snel de sterkste winnen, de herschikking van de sector versnellen en onze technische kracht en productsterkte echt verbeteren.

In 2019 zullen smart home-ondernemingen eerst de bouw van offline kanalen, met name leveranciers van slimme systemen, verhogen. Ten tweede zal het nieuwe winkelconcept meer worden geaard, de slimme woonkamer zal overal bloeien en het aantal winkels in de winkel zal verder toenemen. Kanaaldealers die zich op verschillende plaatsen bezighouden met traditioneel zakendoen, zullen hun kennis van slimme huizen verder verdiepen. Er kan zelfs worden gezegd dat de strijd om het slimme offline kanaal thuis een belangrijk knooppunt is in 2019. 2018 is de laatste fase van de ontwikkeling van smart home van 0 naar 1 en 2019 is een uitbreidingsperiode van 1 tot 100 .

Als een merk in dit stadium zijn online kanaal verliest, wordt het direct getroffen door de ramp.


Een paar:Home E-commerce Slimme technologie voltooid Miljoenen rondfinanciering van Engel Volgende:Levensstijl, hiervan