Van de integratie van industriële platforms tot de grote ecologie, de toekomstige generatie van 100 miljard huisondernemers is geen droom.

- Jan 16, 2019-

In 2017 bedroeg de omvang van de Chinese huishoudapparatuurmarkt ongeveer 1,7 biljoen, maar er zijn verschillende gigantische bedrijven met een jaarlijkse omzet van meer dan 100 miljard. Onder hen zijn we bekend met: Haier, een omzet van 241,9 miljard in 2017; Midea, een omzet van 204,7 miljard in 2017; Gree, een omzet van 148,2 miljard in 2017. De resterende jaarlijkse inkomsten van een reeks apparaten voor huishoudelijke apparaten zoals TCL, Changhong, Hisense, Oaks en Skyworth liggen in het bereik van 10 miljard tot 100 miljard.

h640w425-5bf36e54599d9

In 2014, toen de woninginrichtingsindustrie in de koude winter was, vroeg CEO Dong Mingzhu van woningbouwbedrijf: "Hoe bereiken meubelbedrijven tientallen miljarden?" Dong Mingzhu vroeg: "Heb je er ooit over nagedacht om 100 miljard te doen?" een andere gelegenheid, de Iron Maiden More scherp: "Uw markt is veel groter dan ik, u kunt het niet doen voor honderden miljarden. Het is uw eigen teleurstelling."


Objectief gezien hebben Chinese meubelbedrijven hun eigen hulpeloosheid. Door meer gepersonaliseerde behoeften kunnen veel meubelbedrijven bijvoorbeeld alleen volgens bestellingen aanpassen. De meeste meubelbedrijven bevinden zich bijvoorbeeld nog steeds in het stadium van handworkshops, die niet geautomatiseerd of zelfs semi-geautomatiseerd kunnen worden. Zo maakt onderontwikkelde grootschalige logistiek afgewerkte meubels mogelijk of Assembleren van meubels vereist dure transportkosten over lange afstanden, waardoor de nationale merken overal concurrentie en omsingeling van een aantal regionale merken tegenkomen, en ook lokale meubelwinkels en dealers een sterkere stem geven .. .


Kijkend naar de wereld, hebben alleen de "flat pack" en "zelfgemonteerde" wereldwijde woninginrichtingsmerken met IKEA meubels als kern een omzet van 298,5 miljard yuan bereikt in 2017, die zich onderscheidt van de rest.


Geschat op een gemiddelde jaarlijkse groei van 11%, speculeren we dat de omvang van de woninginrichtingsmarkt in China 4,4 biljoen zal bereiken in 2021. Wat zeker is, is dat er tegen die tijd een aantal miljardenbedrijven zullen zijn, maar China's huis wel meubelindustrie in staat zijn om een industriële gigant van 1 miljard dollar te creëren? Ons antwoord is: ja, en zeker, zeker en zeker!


De meeste traditionele huismensen hebben geen aandacht besteed aan het vuur van de sterren dat de industrie barst: de houtindustrie van Lin, die werd opgericht in 2007, heeft in 2017 5 miljard bereikt. In 2008 bedroeg de huizenverkoop van Shangpin in 2017 5,3. miljard in verkopen in 2011. Na een grote transformatie verkocht Wayfair meer dan 20 miljard in 2016. In 2015 overschreden de inkomsten van Ai Jia Life in 2017 10 miljard. Verwacht wordt dat het in 2018 30 miljard en in 2020 meer dan 100 miljard zal bereiken!


Dus wat maakte het verschil tussen Hongjun en Yanque in de oude en nieuwe thuisbusiness? Waar zal de Chinese eenhoorn in het miljard dollar in de toekomst worden geboren? Hoe een volleyladder te bouwen van een miljarden, tientallen miljarden tot honderd miljard sprong-ontwikkeling?


De wind komt op aan het einde van Qingping


China's woninginrichting-industrie keten is ten minste 20 jaar achter de tijd. Tien jaar geleden begonnen Gree en andere Chinese fabrikanten van huishoudelijke apparaten met het onderzoeken van monopolistische ketens en downstreamketens voor huishoudelijke apparaten. Vijf jaar geleden begonnen de meeste kledingverkopers in China retailtransacties te schreeuwen. De meeste bedrijven voor massaconsumptiegoederen begonnen de begeleiding van Ma Yun twee jaar geleden te volgen. Een golf van nieuwe retailers. Maar dit lijkt allemaal niets te maken te hebben met traditionele Chinese woninginrichtingsbedrijven. De meesten van hen houden nog steeds vast aan het model van de categoriemaker en zijn downstream afhankelijk van dealers en thuiswinkels om hun producten in elke hoek van de markt te penetreren.


Als een nevel tussen twee sterren is de Chinese traditionele thuisindustrie voorbestemd om volledig verscheurd te worden in de enorme kloof tussen het nieuwe tijdperk en het oude model:


Een ontwerper die zijn persoonlijkheid wil realiseren en een vazal van de fabrikant wil worden. Er is geen tekort aan uitstekende ontwerpers in China, vooral na de renaissance van de oosterse esthetiek en de opkomst van de jongere generatie. Een groep jonge en gestileerde ontwerpers met een rijke persoonlijkheid en creativiteit ontstond in de industrie, maar nu zijn ze meestal versierd door fabrikanten.


Of het nu gaat om een eigen creatieve of een externe leverancier van uitbestede ontwerpdiensten, ze kunnen alleen worden gedekt door leveranciers die de risicoaversie moeten maximaliseren en de populairste ontwerpoplossingen leveren die het meest waarschijnlijk door de markt worden herkend, en die creatieve ontwerpen toestaan Het manuscript is zo dood als zijn eigen talent.


Het is moeilijk voor producten om de steeds moeilijkere fabrikanten te herhalen. Met de toenemende afhankelijkheid van terminalpromotie en de stijgende productiekosten, is het algemeen bekend dat fabrikanten steeds erger worden, maar het grotere probleem waarmee fabrikanten geconfronteerd worden, is dat ze product iteratie niet kunnen bereiken door middel van innovatie.


Ze verlangen naar productinnovatie om gedifferentieerde concurrentie te bereiken en de bruto winst te verhogen, maar ze moeten ervoor kiezen om de meest middelmatige massagoederen te produceren om het hoge voorraadrisico te elimineren dat wordt veroorzaakt door onvoldoende bestellingen in downstream-kanalen. Dit kan de productinnovatieparadox van de fabrikant worden genoemd.


Geconfronteerd met de industrieketen voor de tussenliggende crisis. Omdat de e-commerce-industrie hoogtij viert, is het de heersende stromingstrend van verschillende industrieën geworden om de afvlakking van de industriële keten te realiseren door naar de tussenkoppeling te gaan, waardoor de efficiëntie van de industriële werking wordt verbeterd en de prijs van eindproducten wordt verlaagd.


Ten opzichte van de dagelijkse levensbehoeften, kleding en andere industrieën voor consumptiegoederen moeten de dealers in de woninginrichtingsindustrie meer functies afdragen zoals levering, installatie en aftersales in de public relations en terminalactiviteiten van het winkelcentrum, maar met de opkomst van thuis e-commerce en winkelcentra. Met de opkomst van retailformules voor thuis zullen serieuze uitdagingen en zelfs overlevingsbedreigingen voor thuisgebruikers het hoofd moeten worden geboden.


Een huishoudelijke winkel die in toenemende mate uitgeput raakt in het verkeer onder het traditionele commerciële vastgoedmodel. Het traditionele bedrijfsmodel van de thuiswinkel zorgt ervoor dat het eigenlijk een andere tussenpersoonrol speelt in de traditionele industriële keten. De hoge huurkosten, entreegelden, promotiekosten en andere uitgaven worden uiteindelijk door producenten en distributeurs omgezet in productpremies. Door.


Om het nog erger te maken, aangezien de jongere generatie een reguliere consument wordt, worden e-commerce, winkelcentra of andere opkomende formaten steeds meer een voorkeursoptie bij het kopen van thuisproducten. De traditionele winkel is afhankelijk van locatievoordelen en frequente promoties om verkeerspatronen aan te trekken is niet effectief, maar het is de nieuwe norm geworden voor thuiswinkels.


Compromis de algemene intensivering van de klant. De compromissen in verschillende brancheketens worden uiteindelijk een alomvattend compromis tussen de klant, inclusief wat u in de homewinkel ziet als dezelfde populaire goederen (gepersonaliseerd compromis), u moet steeds opnieuw naar de verre thuiswinkel gaan als u wilt kopen een compromis voor thuis (gemak), je moet een bank kopen in deze winkel om een eettafel en een stoel in die winkel te kopen (one-stop gestileerd passend compromis), je moet de eindprijsverhoging accepteren na het algemene onderhoud van de ex -factory prijs 3-5 keer de terminal prijs (prijs compromis) ...


Ontwerpers die graag hun creativiteit willen realiseren maar niet beschikken over middelen uit de industrie, diegenen die goed zijn in het produceren van professionele producten maar die graag in de algehele oplossing willen integreren, en diegenen die gretig af willen zijn van de status van tussenpersonen en op zoek zijn naar roltransformatie, zijn verstrikt in traditionele thuiswinkels en consumptie die niet-succesvolle klanten promoten die hun compromissen hebben geïntensiveerd vormen samen de huidige thuisindustrie die stabiel maar onderstroom lijkt te zijn.


De hoofdoorzaak van dit duistere getij ligt in de afwijking van de industriële hulpbronnen georganiseerd door de fabrikanten en het tijdperk van klantensoevereiniteit gericht op de uiteindelijke vraag. Zodra de mogelijkheid is gevonden om hen uit de huidige situatie van de industrie te laten springen en te combineren met de kern van de behoeften van de klant, zullen deze ambitieuze spelers uit de industrie een enorme industriële kracht ontketenen.


Een paar:Analyse van de ontwikkelingstrend van China's LED-verlichtingsmarkt in 2018 Volgende:Vijf principes van het merkontwerp voor horeca, kijk niet naar wat u lijdt