Verkoop van meubelwinkels stijgt 4,3% in september

- Oct 18, 2018-

WASHINGTON - De omzet in meubel- en woninginrichtingswinkels steeg in september met 4,3% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, wat enigszins achterbleef bij de procentuele winst voor de brede retailsector, volgens het laatste rapport van het Amerikaanse ministerie van handel.

De omzet in woninginrichtingswinkels steeg in september naar $ 10,28 miljard, van een herziene $ 9,85 miljard voor september 2017. De omzet steeg met 1,1% ten opzichte van de augustusomzet van $ 10,17 miljard.

De verkoop in september voor de gecombineerde Amerikaanse retail- en foodservicebranche steeg met 4,7% van een jaar geleden naar $ 509 miljard en steeg vanaf augustus met 0,1%. De detailhandelsverkopen stegen met 4,4% ten opzichte van september 2017 en met 0,4% ten opzichte van de maand ervoor.

Meubelwinkels staan al sinds het voorjaar achter de groei voor een bredere retail.


Benzinestations en niet-winkel retailers - voornamelijk e-commerce en catalogusbedrijven - verbonden voor de beste jaar-op-jaar winsten, elk groeiend met 11,4%.


De sector en warenhuizen van sportartikelen, hobby's, muziekinstrumenten en boekhandels (een subset van de algemene merchandise-winkel) herhaalden zich als de slechtst presterende en de enige sectoren die een negatieve jaar-op-jaargroei vertoonden - respectievelijk 3,8% en 1,5%.


Voor het derde kwartaal van juli tot september steeg de omzet van de woninginrichting met 4,2% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, vergeleken met een stijging van 5,9% voor de totale retail- en foodservicesector; een stijging van 5,6% voor alle retail; en een stijging van 10,5% voor niet-winkel retailers.


Een paar:Nu Amazon No. 1 of nr.2 In meubels? Volgende:Consument besteedt meubels en beddengoed omhoog 3,3% in 2018