Groene smartapparaten winnen aan momentum, consumentenvraag in de vierde en zesde klasse stijgt

- Feb 16, 2019-

"aankoop van nieuwe subsidies" verhoogt de verkoop van geavanceerde slimme apparaten


Op 29 januari vochten de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en andere 10 afdelingen gezamenlijk 24 nieuwe beleidsmaatregelen uit om de consumptie te bevorderen. Onder hen werd voorgesteld dat "voorwaardelijke plaatsen consumenten passende subsidies kunnen bieden om oude huishoudelijke apparaten te verkopen en nieuwe huishoudelijke apparaten te kopen, en de verkoop van hoogwaardige nieuwe producten te bevorderen". Het wordt door de industrie beschouwd als een nieuwe ronde van 'aankoop van nieuwe subsidies' of 'oud-voor-nieuw subsidies', het 'lentefestival-geschenkpakket' dat wordt verkregen door de markt van huishoudelijke apparaten.


Op 1 februari nam Peking het voortouw bij het lanceren van een nieuwe ronde van energiebesparings- en emissiereductiebeleid voor drie jaar, en gaf gekwalificeerde consumenten 15 soorten energiebesparende en emissiebeperkende producten, zoals tv's, koelkasten, wasmachines, airconditioners en boilers. Een enkel stuk subsidie van maximaal 800 yuan. Uit de feedback van de apparatenwinkels in Beijing is het energiebesparende subsidiebeleid alom bekend en de rol ervan in het vergroten van het consumentenvertrouwen en het stimuleren van de verkoop op de markt is steeds duidelijker geworden.


Wang Haichao, adjunct-directeur van Suning Tesco's Ciyun Temple Bridge Store, zei dat tijdens het lentefestival dit jaar het aantal klanten dat elke dag naar de winkel kwam meer dan 100 was, en de meesten van hen waren groene en slimme huishoudelijke apparaten aan het kopen. De verkoop van 4K Smart TV, luchtgekoelde vorstvrije koelkast, was- en droogmachine, slimme deurslot, intelligente elektrische droogrek en andere producten zijn beter. Gedreven door factoren zoals populaire populariteit en upgrades van de productstructuur, steeg de verkoop van deze vakantie-winkel in Spring Festival met ongeveer 5% tot 10% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.


Hoogwaardige, slimme huishoudelijke apparaten zijn ook populairder bij consumenten in Gome. Volgens de feedback van Gome's big data, tijdens het Lentefestival, waren mid-tot-high-end producten goed voor meer dan 63% van de totale categorie koelkasten; multi-deur, split en driedeurs high-end producten zijn ook aanzienlijk toegenomen, zoals Casa Di, Samsung, Siemens en andere merken. Het is goed voor meer dan 90% van de verkoop van high-end producten. Met de hang naar de vraag van consumenten naar gezond leven, is de gezonde, luchtgekoelde, vorstvrije koelkast de eerste keuze voor consumenten geworden. De top 20-modellen van de Lentefestival-koelkastcategorie zijn allemaal luchtgekoelde en vorstvrije producten. Op het gebied van wasmachines zijn de automatische wasmachine van de pulsator en de automatische trommelwasmachine nog steeds de eerste keus voor consumenten om te kopen, in 72% van de hele wasmachinecategorie. Op het gebied van kleuren-tv was de groei van grote tv's en slimme en gebogen / OLED-tv's van 55 吋 en meer de grootste, met meer dan 226% op jaarbasis.


De verbruiksgegevens van het Jingdong Spring Festival zijn ook verheugend. Het is wel verstaan dat de verkopen tijdens het Jingdong Spring Festival met 42,74% gestegen in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Onder hen was de verkoop gerangschikt Top5 categorieën: mobiele communicatie, computer kantoor, huishoudelijke apparaten, kleding schoenen en woninginrichting.


Meer en meer consumenten kiezen graag voor slimme huishoudelijke apparaten die handig en gebruiksvriendelijk zijn. Dit heeft ook een impuls gegeven aan diegenen in de branche die ooit dachten dat de groei van de markt van huishoudapparatuur knelpunten heeft ondervonden. Intelligente upgrades hebben nieuwe groeipunten opgeleverd. Misschien zal het ook de hele huishoudelijke apparatenindustrie helpen om een nieuwe ontwikkelingsronde in te luiden.


De vraag van consumenten in de markten van de vierde en zesde categorie steeg enorm


Uit de gegevens van Jingdong blijkt dat tijdens het lentefestival de consumptie van lagelonensteden sterk groeide, met vierlagige en zeslagige steden met de hoogste consumptiegroei en een omzetstijging van meer dan 60% ten opzichte van een jaar eerder.


"De gegevens van Suning Retail Cloud laten zien dat de consumptieve vraag van huishoudelijke apparaten in de subcommunitymarkt is gestegen." Liu Huaili, adjunct algemeen directeur van Suning Retail Cloud Platform, zei dat de gegevens van de retail cloud in januari hebben aangetoond dat de de totale verkoop van kleuren-tv-producten steeg met 51,5%, inclusief 80 inch. En de bovenstaande groeisnelheid van kleurentelevisie bereikte 91,87%. Sinds januari is de omzet van elektrische tandenborstels gestegen met 287,5% ten opzichte van de vorige maand, wat overeenkomt met een stijging van de verkoop van tandenborstels met 707,5%. De omzetgroei van slimme horloges en slimme armbanden is ook erg belangrijk. "Smart" is de keuze geworden voor de plattelandsbewoners in de stad.


In dit verband analyseerden relevante insiders van de industrie dat aan de ene kant jonge mensen die hard werken in de stad naar huis terugkeren voor het nieuwe jaar, waardoor ze effectief de verbruikskracht van hun geboortestad aandrijven; aan de andere kant, het zinken van e-commerce kanalen stelt meer en meer landelijke gebruikers in staat om de vakantie door te brengen. Gedurende de periode kunt u altijd en overal van het gemak van e-commerce genieten. In vergelijking met de eerste- en tweederangssteden zijn huishoudelijke apparaten vaak verzadigd en zijn consumenten in de markt voor huishoudelijke apparaten zich meer bewust van de behoefte aan grote en kleine huishoudelijke apparaten. Ze worden ook als vanzelfsprekend beschouwd. Tegelijkertijd evolueren huishoudelijke apparaten naar meer energie-efficiënte, technologische en intelligente productverkopen, wat een goedaardige prestatie is voor de hele markt van landelijke apparaten.


Een paar:Meubels Retro Pub Houten eettafel Meubels Volgende:Kleine huishoudelijke apparaten Commodity Sampling Failure Rate van 21.67%