Hoe installeert IKEA de slimme thuismarkt?

- Oct 23, 2018-

Een 76-jarige winkelketen voor woninginrichting in Zweden, met een eenvoudige ontwerpstijl, kosteneffectieve en op ervaring lijkende scènes, deze supermarkt, die oorspronkelijk begon met de verkoop van laaggeprijsde producten zoals pennen, portefeuilles, fotolijsten , en decoratieve tafelkleden, is nu ontwikkeld tot 's werelds grootste grootwinkelbedrijf voor particulieren!

Dat klopt, dit is IKEA (IKEA). In 2017 heeft het 355 winkels in 29 landen over de hele wereld, waarvan 20 op het vasteland van China, met ongeveer 10.000 items in alle aspecten van het gezin.

Volgens officiële gegevens van IKEA bereikte het aantal bezoeken aan IKEA winkels 871 miljoen in FY2017, het aantal bezoeken aan winkelcentra bereikte 460 miljoen en het aantal bezoeken aan de officiële website van IKEA bereikte 2,1 miljard. Onder hen verkochten alleen LED-lampen dit jaar 85 miljoen in IKEA. Het kan gezegd worden dat het enorm veel online en offline verkeer heeft.

De FY17 detailhandelsomzet bedroeg 34,1 miljard euro, ongeveer 39,6 miljard US dollar, 271,8 miljard yuan, veel hoger dan de omzet van BAT in hetzelfde jaar. Toen het belastingjaar de omzet van Tencent het hoogst was, bedroeg het 237,76 miljard yuan. De omzet van Xiaomi bedroeg in 2017 114,6 miljard yuan en de omzet van IKEA kan worden uitgedrukt als twee milletmeter.

In scherpe tegenstelling hiermee, als 's werelds grootste gigant voor thuiswinkels, kan de slimme weg van IKEA echter worden beschreven als ingesloten, beheerst en traag. Echter, onder de ingehouden beperking, is IKEA ook een actieve omhelzer van nieuwe technologie, en wordt het een van de meest representatieve commerciële landingen van Apple ARKit, waardoor het een vroege promotor wordt van draadloze oplaadproducten en een van de krachtige distributeurs van intelligente verlichtingsproducten. Onder de ingehouden beperking lijkt het meer stap voor stap te zijn en terug te keren naar de commerciële essentie.

Vergeleken met Xiaomi, ook bekend als de IoT-kruidenierswinkel voor thuisgebruik van de internetindustrie, is het duidelijk dat IKEA een heel ander pad heeft gekozen op het gebied van intelligentie. Het dient niet als een platform en er is geen "zwarte technologie" in het bijna traditionele bedrijf. Volgens het model is IKEA een krachtige beoefenaar die steeds minder wordt, en wat het doet onder de beperking van intelligentie, verdient meer aandacht.


Een paar:Laat The Ordinary Home niet gewoon zijn Volgende:Waarom verandert het hout van kleur?