Welke invloed zal China tarieven op de Amerikaanse meubelindustrie?

- Oct 17, 2018-

Zo'n vijftien jaar geleden deze zomer, was praten opwarmen over een antidumping zaak gebracht tegen China's houten slaapkamer meubelindustrie. Op het moment waren er veel sceptici. Zij verloochenenved die taken zouden nooit kracht in een sector die gedomineerd door importeurs, als geval goederen planten in het hele land vanwege de concurrentie van goedkope Chinese gesloten waren invoer. Dit niveau van verwonding van invoer inderdaad was de inspiratie voor het geval en wat maakte het uiteindelijk een realiteit voor de industrie, taken zo hoog als 216% op de categorie plaatsen.

Wat maakte de zaak zo interessant en relevant was dat de meeste items geconfronteerd met antidumpingheffingen tot dat moment grondstoffen werden – dingen graag van ammoniumnitraat uit Oekraïne en geplateerd stalen plaat uit Japan – vs. eindproducten zoals Chinees-gemaakte houten slaapkamers. Dus wanneer taken uiteindelijk trad in werking begin 2005, nam het de industrie door storm. Hoewel de gemiddelde plicht was iets meer dan 7%, veroorzaakt het probleem een massale uittocht uit China naar Vietnam, waar de meest houten slaapkamer nog vandaag wordt gemaakt.

Dit alles komt te letten op aangezien de VS ingaat wat zou het grootste handelsconflict met China in het geheugen. In de afgelopen paar maanden, is er sprake van de VS opleggen van tarieven van ongeveer 25% op een brede mix van producten. Opnieuw, is hierbij meestal grondstoffen die gaan in eindproducten en dat veel consumenten nooit raken of te zien. Gedurende deze tijd twijfelde veel industrie ambtenaren meubels zou worden beïnvloed. Zelfs toen de Voorzitter Trump eerste gekozen en sprak over het opleggen van tarieven op China, velen in de industrie zei dat dit zou nooit gevolgen hebben voor de meubelindustrie, enige grondstof goederen zoals staal of grote machines.

De eerste lijst die vorige maand kwam en ging van kracht 6 juli bevatte geen residentiële meubilair. Dat veranderd nog 11 juli toen de Trump administratie aangekondigd een extra 200 miljard dollar tarieven in goederen, met inbegrip van de meeste meubels uit China.

Terwijl dit niet definitief is, de industrie opnieuw geconfronteerd met een harde realiteit. Als taken gemiddeld 7% meest houten slaapkamer productie verschoven naar Vietnam, wat zou er gebeuren met 10% tarieven niet alleen op Chinees-gemaakte meubels, maar ook op grondstoffen uit China variërend van stoffen tot MDF en particle board.

Velen geloven dat de industrie-die ook wordt geconfronteerd met lopende kostendruk op materialen en transport - kan niet worden geconfronteerd met een tarief van 10% op Chinees-gemaakte goederen. Dus zou het korte antwoord op de kwestie te verschuiven naar andere nabijgelegen landen sourcing.

Maar moeten de tarieven een realiteit geworden, dit zou des te pijnlijker dan de verschuiving met houten Slaapkamermeubels. Waarom? Simpel gezegd, hebben andere landen niet het vermogen van China om het absorberen van alle de extra productie.

Overweeg dat in 2017 China 13,6 miljard dollar in meubels tot de Amerikaanse markt verscheept. Dit zich verhoudt tot 3,8 miljard dollar vanuit Vietnam en ongeveer 1,4 miljard dollar uit Maleisië en Indonesië gecombineerd. Andere landen zoals Mexico en Taiwan verzonden een andere 1.5 miljard dollar naar de VS in 2017. Kunnen deze landen op extra productie? Ja waarschijnlijk, als India, die ongeveer 316 miljoen dollar in meubels naar de VS vorig jaar verzonden kon.

De vraag is welke landen kunnen evenaren Chinese productiecapaciteit, productie-technologie en algemene infrastructuur? Dat is de vraag die de industrie zal worden geconfronteerd als de tarieven van kracht.

Wat betekent dit voor uw bedrijf en hoe zal uw bedrijf de kwestie?

Een paar:Classificatie van eettafels en stoelen Volgende:Nieuwe kaart dek Sofa Transport en installatie