De verkoopgroei van IKEA in China wordt belemmerd en de Scandinavische meubelmarkt wordt binnenkort geschud

- Jan 04, 2019-

1 Achter de voordelen

Als een langetermijnbezetting van de mainstream-stijl van de markt, is de Scandinavische stijl de "veiligheidskaart" van veel huisinrichtingsbedrijven. Als het koud is, ben ik bang dat veel mensen het daar niet mee eens zijn.


Als het gaat om de Scandinavische stijl, kan iedereen voor het eerst aan IKEA denken. Wat is de prestatie van deze meubelwinkel in Scandinavië in 2018? IKEA gaf een stukje gegevens. In boekjaar 2018 verwacht IKEA China dat de omzet 14,6 miljard RMB zal overschrijden, een stijging van 9,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer lijkt erg mooi te zijn. Eigenlijk kan het alleen als onbevredigend worden beschouwd: in FY2017 bedroeg de omzet van IKEA China ongeveer 13,2 miljard yuan, en steeg de omzet met 14% op jaarbasis. In FY2016 bedroeg de omzet van IKEA China 11,7 miljard yuan, een stijging van 19,4% op jaarbasis; in het fiscale jaar 2015 bedroeg de omzet 10,5 miljard yuan en steeg de omzet met meer dan 18%. De omzetgroei in 2018 daalde voor de eerste keer onder 10%. Dit is ongetwijfeld een gevaarlijk signaal en lijkt het beste bewijs van de Noordse winden te zijn.

h600w414-5c2d73834dc0f

Maar een ander gegeven zegt dit niet: in december brachten Sina Home en 14 brancheverenigingen een '2018 China New Middle-class rapport over de consumptie van huishoudens' uit voor de nieuwe middenklasse bevolking. Uit de gegevens blijkt dat 69% in de stijl van decoratiestijl de voorkeur geeft aan een eenvoudige stijl; 33% geeft de voorkeur aan Chinese stijl; 28% geeft de voorkeur aan Scandinavische stijl; 13% geeft de voorkeur aan Amerikaanse stijl.

Uit de Baidu-zoekindex is de hitte van de Scandinavische stijl nog steeds hoog: we kiezen voor de "Scandinavische stijl", "nieuwe Chinese stijl", "nieuwe Chinese stijl" om te vergelijken en "nieuwe Chinese stijl", "Scandinavische stijl" te vinden In 2017 vertoonde het zoekvolume van de twee woorden een trend van paralleling. In 2018 had de aandacht van de Scandinavische stijl zelfs nieuwe upgrades.

Het lijkt erop dat de Scandinavische stijl nog steeds een van de meest gangbare stijlen is waar consumenten dol op zijn. Waarom nemen de Noordse meubelfabrikanten dan ook voortdurend af en is de verkoop van Noors meubilair niet zo goed als in het verleden?

2 Waarom kiezen consumenten voor Scandinavische stijl?

Waarom is de Scandinavische stijl zo populair? Wat willen hedendaagse consumenten van meubelen in Scandinavische stijl?

Laten we beginnen met het ontwerp. Het Scandinavische stijlontwerp benadrukt mensengericht, de belangrijkste kenmerken zijn eenvoud, aard en nadruk op functionaliteit. Hedendaagse jonge mensen hebben te maken met een snelle samenleving en geven de voorkeur aan een comfortabel leven dat eenvoudig en eenvoudig is. Dit valt samen met het ontwerpconcept van meubels in Scandinavische stijl.

In de Scandinavische regio is de breedtegraad hoog, het licht is niet rijk en het klimaat is erg koud. Daarom besteden Scandinavische ontwerpers aandacht aan de materiaalkeuze en creëren ze zoveel mogelijk een natuurlijke sfeer. Natuurlijke materialen, zoals hout, katoen en linnen, zijn de belangrijkste keuzes voor Scandinavisch meubilair. In het hierboven genoemde "2018 China New Intermediate Consumption Index Report", vindt 72% van de mensen massief hout. Daarom is het voor Nordic Style-meubelen eenvoudig om op het eerste gezicht verliefd te worden.

Bovendien is Noord-Europa een regio met een hoge welvaarts- en hoge geluksindex. Het verlangen en het streven van jongeren naar het Noordse leven maakt hen ook dichter bij het kiezen van meubels in Scandinavische stijl.

Om de oorzaak van het omgekeerde probleem, hebben we misschien de reden gevonden waarom de meubelbedrijven in Scandinavische stijl het koud hebben: deze factoren die jonge mensen hebben aangetrokken verliezen geleidelijk hun voordelen. Consumenten gaan naar een huisstijl die beter aansluit op hun behoeften, zoals de nieuwe Chinese stijl.

Knikpunt in Scandinavische stijl

Mensen die geven om de nieuwe Chinese stijl en de Noordse stijl kunnen overwegend overlappen. Ze letten op het ontwerp van meubelproducten en besteden meer aandacht aan de functie, het uiterlijk en de cultuur van meubels. Dit is het eerste knelpunt bij meubilair in Scandinavische stijl: nieuw Chinees meubilair heeft een natuurlijker cultureel voordeel op de binnenlandse markt. De afgelopen jaren heeft de voortdurende aandacht van het land voor de traditionele cultuur ervoor gezorgd dat een nieuwe generatie jonge mensen meer aandacht besteedt aan en houdt van de binnenlandse cultuur. De trots van grote landen dringt er ook bij hen op aan om hun aandacht meer te richten op Chinese meubelmerken van hoge kwaliteit.

Bij de selectie van materialen zijn de voordelen van de Scandinavische stijl minder vanzelfsprekend geworden: de meeste nieuwe meubels in Chinese stijl zijn gemaakt van massief hout en veel bedrijven hebben een andere aanpak gekozen. De bamboe en papieren materialen worden gebruikt om het meubilair te ontwerpen en te vervaardigen. De ontworpen producten zijn niet alleen mooi van uiterlijk. Tegelijkertijd heeft het een traditionele culturele charme.

De ernstige homogenisering van de meubelmarkt in Scandinavische stijl is ongetwijfeld het grootste nadeel. Wanneer de nieuwe Chinese meubelbedrijven consumenten blijven imponeren met innovatief denken en origineel ontwerp, hebben veel meubelfabrikanten in Scandinavische stijl wat traagheid. Naarmate meubelontwerp- en productiebedrijven van hoge kwaliteit op het toneel staan, zal dezelfde "noordelijke stijl" de pijnpunten van consumenten nauwelijks raken en zullen ze niet langer in staat zijn om jonge mensen "op te geven" zoals ze deden in de Verleden.

4 Noordse windmarkt schudt snel

Winstvermijding is een van de regels voor het overleven van bedrijven. Geconfronteerd met de Noordse wind die in de bottleneck terechtkomt, kiezen veel bedrijven ervoor om risico's tijdelijk te vermijden en over te schakelen naar andere markten. De Scandinavische stijlmarkt is eindelijk onvermijdelijk in de schuifperiode terechtgekomen.

Consumenten zullen "met hun voeten" stemmen om de bedrijven die op de markt vissen te screenen. Als het product geen functie heeft, kunt u gemakkelijk een verlaten kind worden. Dit geldt voor alle meubelbedrijven. De Noorse stijlmarkt kan zelfs nog tragischer zijn vanwege de vroeg uitzinnige expansie en de al lang bestaande overdrijving.

Hoewel consumenten nog steeds veel aandacht besteden aan de Noorse stijl, is het aandeel van de Noordse markt begonnen te krimpen. Natuurlijk zullen alle populaire stijlen worden geconfronteerd met de kluisters van de marktkrimp en de pijn van verandering. De oude Amerikaanse stijl, de huidige Scandinavische stijl en de nieuwe Chinese stijl van de toekomst zijn allemaal hetzelfde.

We benadrukken herhaaldelijk het belang van ontwerp en innovatie, omdat dit de kernregel is van bedrijfsoverleving. In 2015 begon IKEA China verschillende innovatieve manieren te verkennen, zoals multi-channel retail, e-commerce en centrale winkel bedrijfsmodellen, om rigiditeiten te voorkomen. Voor binnenlandse meubelfabrikanten in Scandinavië zijn ontwerp en innovatie ook het enige levensreddende stro.

In feite zou de Scandinavische stijl de meest innovatieve stijl moeten zijn. De geboorte is nauw verbonden met het woord "doorbraak". Het grijpen van het woord is de essentie van de Noordse stijl. Het is net als een topografie, het kan alleen worden geëlimineerd door de markt. Het alarm is afgegaan en het is tijd om te veranderen.


Een paar:Aangepaste Home 2019 gevechten begonnen, zodat bedrijven blijven kunnen om concurrerend te zijn! Volgende:2019 Home Industry Outlook: technologie, kanalen en diensten worden de kerncompetitiviteit en drijvende kracht van de thuisindustrie