Indoor Formaldehyde overtreft de norm, is dit bordtype meubelpot?

- Jan 23, 2019-

In de afgelopen jaren zijn er in het geval van consumentengeschillen met betrekking tot meubels veel geschillen over overmatig formaldehyde.

h550w366-5b98fb93f3219

Nadat ze hebben ontdekt dat er geur is na interieurdecoratie, kiezen steeds meer consumenten ervoor om formaldehyde-tester te kopen en de hoeveelheid formaldehyde-emissie te testen. Zodra het formaldehyde wordt overschreden, is het meubilair als het grote stuk de boosdoener, wat onvermijdelijk gerelateerd is aan de bedrijfstheorie, maar de handelaars nemen een rapport op over de gekwalificeerde inspectie van meubelpanelen, de twee zijden elk een woord, kunnen uiteindelijk worden beschreven als twee verliezen: paneel meubilair door de consument genageld "formaldehyde release overschreden de standaard" -label, de geloofwaardigheid is verminderd; en consumenten zijn sindsdien op het meubilair gevallen "maak je geen zorgen Het psychologische trauma heeft geleid tot de opkomst van verschillende verkoopdiscoursen in de markt die meubels" milieubescherming "claimen.

Objecten die door consumenten zijn gedetecteerd ≠ objecten die door verkopers zijn gedetecteerd


Als een soort paneelmeubels zijn er veel klachten over het formaldehydeprobleem in de op maat gemaakte meubels van de plaat. In de nabije toekomst werd bijvoorbeeld het merk op maat van het meubelmerk van het eerste echelon in China door consumenten beklaagd, waarin stond dat na het testen de formaldehyde die door de aangekochte meubels werd vrijgegeven, de norm overtrof. "Toen ik het huis binnenkwam, kon ik de penetrante geur voelen. Toen ik vermoedde dat het formaldehyde de standaard overschreed, leende ik een formaldehyde-detectie-instrument. Wie weet dat het instrument laat zien dat het formaldehyde gehalte zo hoog is als 1,122 mg per kubieke meter, en de nationale standaard is 0,08 per kubieke meter. Mg, meer dan 14 keer. "Consumentenklachten als deze zijn veel en vaak" resoneren "bij veel consumenten.


Uit de bovenstaande verklaring kunnen we de redenen achterhalen voor consumenten en bedrijven om elkaar te houden.


Wanneer consumenten formaldehyde-testers gebruiken, sluiten ze meestal de deuren en ramen, plaatsen ze het testapparaat op elke plaats in de kamer of zetten ze het in een gesloten lade of kast. Het testobject is binnenlucht en het formaldehyde komt vrij uit de binnenlucht. Het zijn niet alleen meubels; het testverslag over de handen van producenten van paneelmeubilair komt van externe testorganisaties of zelfgebouwde laboratoria met testkwalificaties. Het doel van testen is kunstmatige kaarten. De experimentele omgeving van de testkamer heeft gezorgd voor de maximale resultaten. Van het monster voor inspectie.


Hoe zijn de luchtdetectiegegevens gerelateerd aan de inspectiegegevens van het blad?


De inconsistentie van de gedetecteerde objecten leidt direct tot de inconsistentie van de referentiestandaarden.


De resultaten van de test door de consumenten zelf met behulp van de formaldehyde-tester worden de "National Indoor Air Quality Standard" (GB / T18883-2002) genoemd, die bepaalt dat de formaldehyde-emissie van civiele huizen ≤ 0,08 mg / m3 is, en de detectiemethode en testvereisten. Er zijn ook overeenkomstige voorschriften; de norm waarnaar wordt verwezen door de fabrikant is GB 18580-2001 "Beperkte afgifte van formaldehyde in decoratieve materialen op houtbasis voor interieurmaterialen", GB 18584-2001 "Beperkte afgifte van schadelijke stoffen in meubilair voor interieurdecoratie materialen", volgens "E "Indeling, het respectieve formaldehyde-gehalte is: E0 ≤ 0,5? mg / L, E1 ≤ 1,5mg / L, E1 is de nationale verplichte "veiligheidsstandaardlijn", dat wil zeggen, moet voldoen aan de normen, E0 typeplaatje milieu-eisen hoger, dus wordt het ook door veel bedrijven gebruikt voor merkmarketing, maar het echte gebruik van E0-platen is eigenlijk maar een paar.


Het is moeilijk om te zeggen hoe relevant de binnenluchtnorm is voor de plaatstandaard.


Bij de aanschaf van meubilair is de inspectie van het bord op orde, maar de decoratie is voltooid. Nadat het meubilair de scène is binnengegaan, wordt de luchtkwaliteit opnieuw gedetecteerd. Het formaldehyde is meerdere malen hoger dan de standaard. De onprofessionele consumenten, voor deze gecompliceerde normen, complexe detectiemethoden, Het moet een aanwijzing zijn.


Milieuvriendelijk meubilair, milieubescherming


Als u een "groenbordmeubel" koopt met een testrapport en u koopt het, kunt u mogelijk niet garanderen dat het formaldehyde voor binnenlucht de norm niet overschrijdt. De redenen zijn als volgt: Ten eerste wordt het formaldehydegehalte van het op hout gebaseerde paneel uit eendelig paneelmeubilair niet overschreden en is het toegevoegde effect van meerdere meubelstukken moeilijk te waarborgen dat het formaldehyde de norm niet overschrijdt, en de accessoires gebruikt in meubels en bouwmaterialen (kantenverlijming, lijm) Het is ook een bron van formaldehyde; de tweede is dat consumenten niet alleen meubels hebben, maar ook andere materialen, zoals plastic producten (smeltlijm, glaslijm, enz.) inclusief stopverf, evenals muurverf, laminaatvloeren, parket, bamboevloeren. , massief houten composietdeuren, zelfs zachte stoffen zoals stoffen banken, leren banken, gordijnen, tapijten en ander textiel dat mooie, zachte accessoires is, samen kunnen ze "decoratie" niet langer milieuvriendelijk maken.


De afgifte van formaldehyde verloopt traag. Wanneer het meubilair in het spel komt, is het formaldehyde dat overblijft in de vorige decoratie niet vrijgegeven, wat onvermijdelijke luchtvervuiling binnenshuis heeft veroorzaakt, en het formaldehyde is niet te wijten aan een bepaald soort meubilair.


In het hele proces van huisdecoratie, van moeilijk tot zacht, van materiaalselectie tot constructie, van aankoop tot gebruik, is elke link gerelateerd aan gezondheid, doe het niet. Fabrikanten mogen de wens van de consument om "milieubescherming" niet te grijpen, de "milieu" -prestaties van meubels te overdrijven, E1-platen te promoten in E0-platen, en zelfs reclame maken voor de commerciële gimmick "zero formaldehyde".


Alleen consumenten hebben een rationeel begrip en een verwachting van "milieubescherming" en "milieubescherming" van woningdecoratie. Ze hebben niet het stereotype van "formaldehyde dat de norm overtreft" van bordenmeubilair. De handelaren overdrijven de feiten niet, en de twee partijen zullen niet verantwoordelijk zijn voor elkaar wat betreft het formaldehydeprobleem. woord.


Paneelmeubilair heeft de voordelen van een lage prijs en grootschalige productie. Het wordt aanbevolen dat fabrikanten zich houden aan hogere normen voor de afgifte van formaldehyde. Consumenten moeten het budget verhogen bij het kopen van paneelmeubilair, vooral voor op maat gemaakte meubels. Een hoger niveau van balans tussen de productiekosten van de fabrikant en de consumentenbestedingen creëert een win-winsituatie voor zowel kopers als verkopers.


Een paar:De 5G-netwerkgolf komt eraan, welke veranderingen brengt het naar slimme huizen? Volgende:Spring Festival In The Data: Green Smart Appliances krijgen momentum. De consumentenvraag in de vierde en zesde klas stijgt.