De 5G-netwerkgolf komt eraan, welke veranderingen brengt het naar slimme huizen?

- Jan 14, 2019-

Het echte slimme huis en slimme huis moeten meer doen dan alleen het enkele product bedienen, maar realiseren de onderlinge verbinding tussen alle slimme apparaten in het gezin. Door zo'n netwerk van verbindingen tussen dingen op te bouwen, is het mogelijk om de "communicatie" van gegevens tussen producten te voltooien. Natuurlijk moet de architectuur van een dergelijk netwerk ook gebaseerd zijn op internet. Op dit moment neemt het tempo van 5G commercieel gebruik in de wereld geleidelijk toe en zijn verschillende landen begonnen met de commerciële inzet van 5G-games. Dus welke impact heeft de komst van 5G op smart homes? Misschien zal de komst ervan meer gemak brengen in uw gezinsleven.

h640w425-5beacf5bdd806

Aanzienlijke toename van transmissiesnelheid


Vergeleken met 4G is een belangrijke eigenschap van 5G de aanzienlijke toename van de transmissiesnelheid. De transmissiesnelheid van 5G kan in principe 10 keer 4G-transmissie bereiken. Vanuit het oogpunt van gegevens is de transmissiesnelheid van 4G eenvoudigweg een "kleine waterpijp". Hogere overdrachtssnelheden bieden niet alleen gemak voor ons leven, zoals een hogere downloadsnelheid, maar maken ook de relatie tussen slimme huizen dichterbij.


Omdat het smart home nog steeds gebaseerd moet zijn op internet en gegevensverbindingen tussen elkaar, heeft de snelheid van het netwerk direct invloed op de gebruikerservaring. Slimme huisproducten zoals slimme koelkasten worden nu bijvoorbeeld toegevoegd aan het slimme scherm en gebruikers kunnen de scherm- en familievideo's gebruiken. Als de netwerksnelheid dit niet kan bijhouden, gebeurt dit vaak. Daarom kan de opkomst van 5G-netwerken de ervaring van moderne slimme woningen verbeteren.


Aan de andere kant begon een grote tv-fabrikant aandacht te schenken aan de 8K ultra-high-definition resolutie. In vergelijking met 4K is 8K-inhoud groter, wat ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengt voor het downloaden van de snelheid. Vanzelfsprekend kan de downloadsnelheid van 5G boven 1GB / s effectief nieuwe technologieën op het gebied van smart home ontwikkelen.


De vertraging is sterk verminderd


Bij de overgang van 4G naar 5G neemt niet alleen de netwerksnelheid snel toe, maar de vertraging wordt ook sterk verminderd. Wat betekent het wanneer de waarde van de vertraging wordt verlaagd? Vanuit een numeriek oogpunt ligt de vertragingstijd van de menselijke respons tussen 200ms en 300ms, zelfs voor sporters kan deze alleen worden teruggebracht tot 100ms. De vertraging van het 4G-netwerk is 10ms, maar in het 5G-netwerk wordt dit aantal opnieuw teruggebracht tot slechts 1 ms.


De kortere wachttijd levert ook meer voordelen op voor smart home-producten dan voorheen. Momenteel is de vertraging bij gebruik van een 4G-netwerk om een smart home te besturen vaak hoog en neemt het apparaat een bepaalde feedbacktijd in beslag bij het uitwisselen van informatie. Weerspiegeld in daadwerkelijk gebruik. Nadat u de bestelling hebt geplaatst, moet u een paar seconden pauzeren voordat u feedback kunt geven. Dit soort lichaamsgevoel is niet wat je nodig hebt.


Slimme huizen vereisen niet alleen snelle transmissiesnelheden, maar sommige apparaten hebben ook striktere eisen voor vertragingen. Bijvoorbeeld, het gebruik van intelligente beveiligingssystemen, als het huis wordt gestolen, is er een grote vertraging in de noodzaak om foto's te maken, wat resulteert in het onvermogen om de belangrijkste informatie te verzamelen, ik geloof dat dit zeker niet de slimme huisproducten zijn die iedereen wil gebruiken. Door de extreem lage latency van 5G kan de reactietijd van smart homes verder worden gecomprimeerd, waardoor het effect beter zal zijn in gebruik.


Verdere standaardisatie van netwerkstandaarden


De meeste van de huidige smart home-producten bestaan uit één stuk. Onze benadering van slimme huisbesturing is in feite een rechte lijn van "communicatie" via mobiele telefoons. Maar het echte slimme huis moet doen is de samenwerking tussen de verschillende apparaten, die niet beschikbaar is in de huidige "islanded" smart home-producten.


Natuurlijk zijn er ook een aantal integraties van slimme thuisfabrikanten op dit gebied, en hun producten vallen onder hun eigen intelligente platform, zodat de verbinding tussen verschillende apparaten kan worden gerealiseerd. Door bijvoorbeeld met spraak te praten met een merk slimme sprekers, kan het slimme apparaat worden uitgeschakeld door een opdracht aan de slimme luidspreker te geven. Echter, vanwege de verschillende normen tussen merken en merken, hebben verschillende merken producten geen toegang tot het intelligente platform van de ander en kunnen ze alleen opnemen via hun eigen big data. Vanuit het oogpunt van de consument is de aanschaf van een complete set slimme thuisproducten de beste keuze.


Omdat slimme huizen op internet zijn gebaseerd, zullen ze meer netwerkstandaarden inhouden. Veel van de huidige slimme huisstandaarden zijn nog steeds niet-conform. De voordelen van 5G-mobiele communicatienetwerken zijn niet beperkt tot hogesnelheidstransmissie en extreem lage latentie, maar ook omdat het flexibeler is om slimme apparaten te ondersteunen. Voor slimme apparaten die in verschillende scenario's thuis moeten zijn, kunnen 5G-netwerken een meer consistente standaard voor het thuisnetwerk bieden, waardoor slim thuisgebruik handiger is.


Zorgen slimme huizen onmiddellijk in 5G-netwerken?


5G mobiele communicatienetwerktechnologie lijkt een aantal van de moeilijkheden op te lossen die smart homes momenteel tegenkomen, en kan ook het gevoel van fysieke fitheid verbeteren. Maar wanneer 5G-technologie komt, zullen slimme huizen echt deze nieuwe netwerktechnologie gebruiken? Hoewel slimme thuisfabrikanten de komst van deze nieuwe technologie zullen verwelkomen, kan het enige tijd duren om weg te komen van de echte toepassing.


Voor slimme thuisfabrikanten hebben 5G-netwerken meer voordelen, maar slimme huisfabrikanten staan voor een aantal uitdagingen bij het gebruik van 5G-netwerken. Bijvoorbeeld het stroomverbruiksprobleem van 5G-netwerken. Als het stroomverbruik verder wordt verhoogd, moet het smartapparaat dat momenteel moet worden gevoed opnieuw worden bijgewerkt.


Vanuit praktisch oogpunt brengt 5G ongetwijfeld functies en upgrades naar de smart home-industrie. Of het nu gaat om een snellere reactie of een verbeterde transmissiesnelheid, de consumentenervaring van het product is fundamenteel verbeterd. In de verte van het commerciële gebruik van 5G mobiele communicatienetwerken, hebben we mogelijk nieuwe verwachtingen voor de toekomst van slimme woningen.


Een paar:Booth At A Restaurant Hedendaagse koffie winkel tafel en stands Bank Volgende:Indoor Formaldehyde overtreft de norm, is dit bordtype meubelpot?