De markt voor bouwmaterialen en woninginrichting is stabiel en stijgt

- Jan 14, 2019-

Met de uitbreiding van de marktschaal en de escalatie van de consumentenvraag is het aandeel van bouwmaterialen en huishoudelijke consumptie in de dagelijkse consumptie van bewoners toegenomen en hebben bouwmaterialen en huishoudelijke consumptie geleid tot een geleidelijke escalatie van marktsignalen. De trend van online en offline integratie en penetratie van bouwmaterialen en woninginrichtingsmarkt ligt voor de hand. Met de opkomende technologieën zoals big data en kunstmatige intelligentie, vernieuwt de traditionele thuismarkt voor bouwmaterialen haar vitaliteit.

In de eerste helft van dit jaar is de nationale markt voor bouwmaterialen en woninginrichting gestaag toegenomen en zijn consumptie-upgrades, fysieke hotspots en snelle integratie van online en offline nieuwe hoogtepunten in de industrie geworden. Volgens gegevens van de China Building Materials Circulation Association bedroeg de National Building Materials Household Climate Index (BHI) in juni 2018 94,25, een daling van 10,13 punten op maandbasis en een stijging van 2,62 punten op jaarbasis. De verkoop van huishoudelijke bouwmaterialen boven de aangewezen grootte in juni bedroeg 80,90 miljard yuan, een daling van 11,21% ten opzichte van de voorgaande maand en een stijging van 4,60% op jaarbasis. Tegelijkertijd bedroeg de cumulatieve verkoop van bouwmaterialenwinkels boven de aangewezen grootte in de eerste helft van het jaar 448,78 miljard yuan, 10,23% meer dan een jaar eerder. De cumulatieve groei van de detailhandelsverkopen van meubels en bouw- en decoratiematerialen bedroeg in de eerste helft van het jaar respectievelijk 10,1% en 8,1%.


Op basis van de trend van de nationale bouwmaterialen en de index van de welvaart van het huishouden in de eerste helft van het jaar, na de lage markt in februari te hebben ervaren, stegen de bouwmaterialen en de thuismarkt in het traditionele hoogseizoen in maart en BHI kaatste snel terug en bleef stijgen naar de high van mei. Over het algemeen was de BHI-trend in de eerste helft van het jaar hoger dan in dezelfde periode in 2017.


De relevante persoon die verantwoordelijk is voor de China Building Materials Circulation Association zei dat sommige trendveranderingen in de markt voor bouwmaterialen en huishoudelijke consumptie in de eerste helft van het jaar de aandacht verdienen.


Aan de ene kant, met de uitbreiding van de marktschaal en de escalatie van de consumentenvraag, is het aandeel van bouwmaterialen en de consumptie door huishoudens in de woonconsumptie van bewoners blijven toenemen en hebben bouwmaterialen en huishoudelijke consumptie geleid tot een geleidelijke escalatie van marktsignalen . Aan de andere kant is de trend van online en offline integratie en penetratie van bouwmaterialen en woninginrichting duidelijk. Met de opkomende technologieën zoals big data en kunstmatige intelligentie, hebben de traditionele bouwmaterialen en de thuismarkt haar vitaliteit vernieuwd.


De verslaggever leerde in het interview dat het upgraden van bouwmaterialen en huishoudelijke consumptie voor het eerst tot uiting komt in de transformatie van consumentengroepen. Statistieken tonen aan dat de reguliere consumptie van huishoudens in het verleden zich concentreerde op de groep van 35 jaar en ouder, maar dat deze nu voornamelijk geconcentreerd is in de groep van 28 jaar oud, en dat het aandeel van consumenten tussen 25 en 35 jaar bijna 60% is . Tegelijkertijd heeft het concept van de verandering van het verbruik ook geleid tot een opwaardering van de gezinsconsumptie, voornamelijk weerspiegeld in de meer gediversifieerde vraag van de consument, het streven naar individualiteit, de nadruk op kwaliteit en de voorkeur voor gemak, ervaring en zelfs sociale kenmerken in het consumptieproces. Bovendien vormt de herversiering van aandelen in de markt een nieuwe piek, en de vraag naar verbeterde woningen wordt voortdurend vrijgegeven. Het is wel verstaan dat het huidige aandeel van Beijing decoratie uit tweedehands woningen en secundaire decoratie bijna 40% heeft bereikt.


Terwijl de consumentenmarkt geleidelijk aan het verbeteren is, komen er ook enkele nieuwe veranderingen in de bouwmaterialen- en woninginrichtingsindustrie. Een heel voor de hand liggend fenomeen is dat het verschilt van het verbruik van e-commerce in de afgelopen jaren. Sinds het begin van dit jaar is de verkoop van bouwmaterialen en woningentiteiten opnieuw opgedoken en is de populariteit van traditionele bouwmaterialen en woonwinkels geleidelijk toegenomen. Dit hangt samen met factoren zoals bouwmaterialen en woninginrichtingsbedrijven die zich steeds meer richten op online en offline diepe integratie, gericht op het verbeteren van de consumentenervaring en het verbeteren van de servicekwaliteit.


In de eerste helft van het jaar, rond het concept van "het ontwikkelen van slimme huizen, het bouwen van slimme winkels, het leiden van nieuwe eisen en het promoten van consumptie-upgrades", is de nationale markt voor bouwmaterialen frequent geweest. Met het echte huis als voorbeeld, investeerden Alibaba en de bijbehorende investeringsrichting op 5 februari 2010 in feite 5.453 miljard yuan, goed voor 15% van de aandelen. Na meer dan vier maanden van operatie, van 16 juni tot 18 juni, heeft de familie zich voor het eerst bij Tmall voor "6 · 18" aangesloten. De driedaagse verkoop in Beijing bedroeg 1,068 miljard yuan en de passagiersstroom bereikte dezelfde periode. Drie keer tijdens de "Meidag" -periode. Door de uitgebreide uitbreiding van online en offline invloed heeft het huis al stappen gezet in big data-applicaties, digitale winkeltransformatie en online en offline geïntegreerde marketing.


Bovendien hebben de steeds meer ontwikkelde technologieën zoals kunstmatige intelligentie en big data, meer en meer bouwmaterialen en woninginrichtingsmarkten het tempo van transformatie en upgrading versneld. Red Star Macalline heeft vorig jaar een nieuwe generatie intelligente robots "Meimei" en "Xiaoman" gelanceerd in samenwerking met Keda Xunfei; B & Q brak het oorspronkelijke opslagmagazijnmodel en lanceerde de eerste B & Thome nieuwe thuiswinkel smart store. Dit model is dit jaar. Snel verspreid over het land; Jimei Home en Jingdong lanceerden de "Jimei 6.18 coupon om te genieten van de hoofdstad" -activiteiten. In de toekomst zullen slimme huizen en slimme winkelcentra die aan de nieuwe consumptievraag kunnen voldoen het belangrijkste strijdtoneel zijn voor industriële upgrading en servicetransformatie, en ook een belangrijk uitgangspunt voor het upgraden van bouwmaterialen en woninginrichtingsbedrijven.


Een paar:De gids van commerciële op maat eettafel Bank Volgende:Veelzijdige Force, het prototype van het slimme huis is opgekomen?