De Smart Home-industrie ontwikkelt zich snel, en de drie grote Trends zijn gebonden aan meer Prominent geworden.

- Jan 22, 2019-

De slimme thuismarkt heeft een groot potentieel en groeit snel. De slimme huis cake is groot genoeg, de industriële keten is lang genoeg en het is moeilijk om te vormen van een klimaat met enkele kanonnen. Alle partijen in de industrie moeten streven naar samenwerking en win-win, en de vorming van product allianties de belangrijkste vorm van samenwerking is geworden. Deze IFA activiteit kan worden gezien in de samenwerking en de win-win situatie.

h550w366-5b9a1dacc1af6

De jaarlijkse International Consumer Electronics Show (IFA) in Berlijn is gehouden van 31 augustus tot 5 September in de Exhibition Center van Berlijn. Het thema van de show van dit jaar is "Smart Home, maken menselijke Home slimmer en Connected" zoals op dit moment de's werelds grootste en meest invloedrijke consumentenelektronica en home toestel eerlijke, Haier, Midea, TCL en andere Chinese home appliance fabrikanten zal ook brengen van hun nieuwe producten naar IFA, tonen hun technologie en kracht en presenteren van de toekomstige intelligente leven thuis voor wereldwijde gebruikers. .

China's smart home investeringen en financiële situatie: financiering is geconcentreerd in de vroege fase van het project, geleidelijk beleggingsopbrengsten naar rationele

Op het gebied van intelligente hardware is het aantal financiële gebeurtenissen voor intelligente huizen in de voorhoede. Sinds 2014, hoofd spelers zoals Internet en home toestel bedrijven hebben zijn voortdurend in beweging. Het gebied van smart home ondernemerschap heeft ook een heleboel aandacht van kapitaal aangetrokken. Ondernemerschap bedrijven steeds een belangrijke nieuwe kracht in de industrie.

Vanuit het perspectief van de financiering van de rondes, meer dan 70% van de financiering van de gebeurtenissen in de smart home sector vandaan Angel Wheel en ronde A, waaruit blijkt dat de industrie nog steeds in de vroege stadia van ontwikkeling is. De komst van de koude winter in de kapitaalmarkt heeft geleid tot een daling van de investeringen in intelligente huizen, en de hoofdstad is geleidelijk teruggekeerd naar rationaliteit.

China's slimme thuismarkt schaal analyse en prognose

De slimme thuismarkt heeft een groot potentieel en groeit snel. Volgens de statistieken van de "Smart Home apparatuur industrie markt vooruitziendheid en investeringen strategie Planning rapport" in 2017, uitgebracht door de potentiële industrie Research Institute, de grootte van China's slimme thuismarkt bereikt 334.23 miljard yuan, een jaar-op-jaar stijging van 24,8%. Onder hen, slimme huistoestellen hebben hogere gemiddelde prijs, en de intelligente penetratiegraad van smart TV, intelligente ijs wassen en andere producten is veel hoger dan die van intelligente verlichting en huisveiligheid. In hetzelfde jaar was de omvang van de markt van de smart home toestel 282.80 miljard yuan, administratieve verwerking van 86,9%. Verwacht wordt dat de slimme thuismarkt een samengestelde jaarlijkse groei van 21,4% in de komende drie jaar handhaven zal, en de omvang van de markt 581.93 miljard yuan in 2020 bereiken zal.

Statistische analyse van de potentiële marktomvang van de belangrijkste producten van Smart Home

In termen van marktaandeel, huistoestellen goed voor het hoogste percentage van intelligente huizen en slim airconditioners, slimme koelkasten en slimme wasmachines goed voor meer dan 70% van de totale markt. Als gevolg van de lage prijs en de mogelijkheid om de onmiddellijke behoeften van de consument, de markt voor instant sloten zoals slimme sloten, groeit sport armbanden en home camera's in een sneller tempo.

Profiteren van de trend: begrijpen de ontwikkelingscyclus van de industrie, product en technologie kloppen

Als een belangrijke scène van het Internet of Things en de kunstmatige intelligentie technologie vertonen smart home producten meestal een symmetrische verandering productcyclus en technologie cyclus. Dat wil zeggen wanneer de productmarkt heet is, technisch gebied is relatief rustig, en wanneer de technische aandacht hoog is, het product de markt neigt te zwak zijn. Na het geconcentreerde uitbreken in 2015, is het slimme huis-industrie in een 'stille' periode van twee jaar, tot de opkomst van slimme speaker verkooppunten in 2018, en opnieuw ontstoken de markt. Voordat dit was het juist de opkomst van kunstmatige intelligentie technologie vertegenwoordigd door intelligente stem die de weg geëffend voor de opkomst van slimme sprekers.

Majors hebt ingevoerd

De vooruitzichten van de goede ontwikkeling van intelligente huizen hebben aangetrokken veel gigantische bedrijven om mee te doen. Met het uitbreken van enkele producten en platform macht, hebben ze hun eigen smart home ecosysteem, Haier slimme huis U-Home, Xiaomi van ecologische keten merk gelanceerd. MIJIA, Huawei HiLink, enz.

Zoals de grote spelers betrad de markt, luidde de slimme thuismarkt een aanloopperiode, de weg vrijmaakt voor zijn snelle ontwikkeling. Op dit moment is China's slimme huis-industrie echter in het tijdperk van massale division en division van land. In termen van product interconnectie, het is eigenlijk de verbinding van eigen producten met eigen, en het is onmogelijk om de aanvullende voordelen tussen de verschillende producten.

Slimme huis-industrie samenwerking zal een trend geworden

"Openheid" is een functie van het internettijdperk, en de ontwikkeling van intelligente huizen moet ook openstaan. Met de snelle ontwikkeling van technologieën, zoals sensoren, chips, schermen, stem interacties en erkenning van het gezicht, meer en meer Internet en hardware reuzen hebt gekozen om toe te treden van de handen met smart home eenhoorns en smart home eenhoorns zijn ook gericht op voordelen en vermindering van de kosten. Kiezen om samen te werken met andere reuzen te openen van een model voor samenwerking. Geschat wordt dat in de komende jaren, het breken van de onafhankelijke ecologische platform, het realiseren van de interconnectie van Inter ecologische platforms, en zelfs tussen de verschillende industrieën interconnectie een grote richting voor het slimme huis-industrie in de toekomst zullen.

De slimme huis cake is groot genoeg, de industriële keten is lang genoeg en het is moeilijk om te vormen van een klimaat met enkele kanonnen. Alle partijen in de industrie moeten streven naar samenwerking en win-win, en de vorming van product allianties de belangrijkste vorm van samenwerking is geworden. Het is gemeld dat Haier de U + smart home besturingssysteem openstellen gebruiker middelen, productinformatie en technische capaciteiten aan partners gelanceerd. Het beleid van de HiLink uitgebracht door Huawei lost het probleem van intelligente hardware verbinding doordat LiteOS operating systeem, open protocol en technische ondersteuning tot ontwikkelaars en leveranciers van apparatuur. In de toekomst, grensoverschrijdende samenwerking en open ecologie onder verschillende soorten ondernemingen zullen worden de hoofdstroom van de slimme thuismarkt, en "combineren verticaal en horizontaal" zullen een grote richting voor het slimme huis-industrie in de toekomst.

De drie grote trends zal onvermijdelijk blijken meer

Slimme huizen zal blijven ontwikkelen op een intelligente manier. De drie belangrijke trends van IoT, AI kunstmatige intelligentie en scène gebaseerde ecologie zal onvermijdelijk meer en meer duidelijk geworden. Een nieuw tijdperk van slimme huizen komt naar voren.


Een paar:Spring Festival In The Data: Green Smart Appliances krijgen momentum. De consumentenvraag in de vierde en zesde klas stijgt. Volgende:Groothandel, Word of Mouth, Data Drive ... Wat is de manier om te breken in 2019?