Waarom verandert het hout van kleur?

- Oct 23, 2018-

1, de kenmerken van blauwe verandering

Het komt meestal alleen voor op het spinthout en blauw licht kan zowel in zacht als hardhout voorkomen.

Onder geschikte omstandigheden zal blauw eerder voorkomen op het oppervlak van het gezaagd hout en aan de uiteinden van de boomstammen. Als de omstandigheden geschikt zijn, kunnen de blauwe bacteriën van het oppervlak van het hout in het inwendige van het hout doordringen, wat resulteert in diepe verkleuring.

Lichtgekleurd hout is gevoeliger voor blauwgekleurde bacteriën, zoals rubberhout, rood grenen, massapijnboom, wilg, esdoorn enzovoort.

Blauwe verandering heeft geen invloed op de structuur en sterkte van het hout, maar het afgewerkte product van blauw variabel hout heeft slechte visuele effecten en is moeilijk door klanten te accepteren.


2, de oorzaak van blauwe verandering

Nadat de bomen zijn gekapt, worden ze niet tijdig en effectief behandeld. In plaats daarvan wordt het hele boommateriaal direct op het natte modderland geplaatst en blootgesteld aan wind, regen en microben. Wanneer het vochtgehalte van het hout hoger is dan 20%, kan de interne omgeving van het hout chemisch worden veranderd en ziet het hout er lichtblauw uit.

Platte borden (witte blanco's die niet behandeld zijn met corrosiewerende behandeling en geverfd) zijn gedurende lange tijd in een vochtige, niet-geventileerde omgeving achtergelaten en er kunnen ook blauwe symptomen optreden.

Het gehalte aan zetmeel en monosaccharide in rubberhout is veel hoger dan in andere bossen, waardoor de energie wordt geleverd die nodig is voor de groei van blauwe bacteriën. Daarom is rubberhout meer vatbaar voor blauwe kleuren dan andere houtsoorten.


3. Voorkomen van blauwe verandering

Na het vellen moeten de logboeken zo snel mogelijk worden verwerkt, hoe eerder hoe beter.

Het verwerkte hout moet zo snel mogelijk worden gedroogd om het vochtgehalte van het hout tot minder dan 20% te verminderen.

Tijdige behandeling van hout met anti-aanslagmiddelen


Een paar:Hoe installeert IKEA de slimme thuismarkt? Volgende:De gids van Scandinavische stijl coffeeshop Booth massief hout Windsor bankstoel